Trives med gensidige fonde: Hvordan kan nogen “råd” en investeringsrådgiver

For nylig blev jeg inviteret til at vises på en levende CNNfn tv-show at diskutere min artikel “Hvordan til at evaluere belastning vs. ingen belastning investeringsforeninger.” (Du kan læse denne artikel på min hjemmeside)
Som producent og jeg arbejdede ud logistiske side af mit udseende, hun var inde på at “de fleste mennesker ikke har råd til en investeringsrådgiver.”
Mens der var ikke tid eller sted for mig at drøfte dette, indså jeg, at mange mennesker kan have en tilsvarende misforståelse. Betingelser havde lov, jeg ville have påpegede følgende til hende.
Der er kun to måder en person kan investere i investeringsforeninger: valg og investere sig selv eller ved hjælp af hjælp udefra. Hvis de bruger hjælp udefra de vil have et par valg igen: en bestilt sælger (mægler, finansielle planner eller registreret repræsentant) eller et gebyr-baserede investeringsrådgiver.
De fleste mennesker ikke kender forskellen og ofte starter med en mægler, der afgifter ca. 6% Kommissionen off toppen til at købe en investeringsforening. Fonden er som regel fra et begrænset udvalg af fond familier mægleren har et forhold til. Han, selvfølgelig, ville aldrig anbefale en ubelastet fond eller en exchange traded fund (ETF), da det ikke er i hans bedste interesse – selv om det kan være i din.
At have en gebyr-baserede investeringer professionel håndtering af din portefølje vil få dig så tæt som muligt at modtage rådgivning, der bygger på lutter rådgivers bedste viden og vurdering af markedet. De anbefaler kun hvad de anser for top udfører midler siden salgsprovision er ikke en overvejelse og skaber ikke et interessekonflikt for dem. Men hvordan kan du “råd” rådgiver?
Første er off, rådgivers gebyr normalt i området på 1% til 3% pr. år afhængigt af portefølje størrelse. Dette beløb er afregnet i forvejen på en pro-rated kvartalsvis og faktureres direkte til kontoen investeringer. Dette skaber en indledende besparelser ret off bat.
De fleste gebyr-baserede rådgivere tilbyder komplet service hvad angår din portefølje. Det betyder, at de simpelthen ikke “sælge” dig en investeringsforening og forsvinder, indtil du ringer igen. Da investorer evaluere rådgivere baseret på udførelsen af deres portefølje, er rådgivere meget interesseret i at maksimere din bundlinje. I det lange løb bør din vinding opvejer deres gebyr.
Mange rådgivere udnytte en investering disciplin eller metoder, som holder dig ikke kun investeret i opsving i markedet, men også i de passende midler for den nuværende økonomiske miljø. For eksempel, på et tidspunkt, var tech midler varmt. Nu, generelt, de er ikke. Rådgiver du ser tendenser på markedet kunne har været i stand til at hjælpe dig med at undgå de brister boblen. (Faktisk mine klienter var rådes til at trække ud af markedet og af pengemarkederne sikkerhed i oktober 2000, lige før markedet styrtdykkede. Hvad de ikke mister på grund af dette vil mere end dække min gebyrer for resten af deres liv!)
De fleste rådgivere har ikke langvarige aftaler og du normalt kan annullere ved med 2 ugers varsel. Rådgiveren har aldrig adgang til dine penge, fordi han er tilknyttet en værge, der håndterer penge, de månedlige opgørelser og opfylder de korrekte juridiske rapporteringskrav.
Med dette arrangement kan rådgiver faktisk spare dig penge. Hvordan?
1. rådgiveren vil bruge kun ingen belastning midler. På grund af hans tilknytning til en depotinstitution (ofte en større mæglerfirma), han vil have adgang til nogle 10.000 investeringsforeninger, ikke bare en eller to fond familier som mest bestilt mæglere. Dette gør det muligt for ham at vælge bedst tilgængelige, hvilket potentielt betyder en højere forrentning for sine klienter.
2. til tider findes der superior belastning midler, især i den internationale arena. Jeg har brugt et par af dem i min egen praksis, fordi de var til rådighed for mig som “load frafaldte midler” og mine klienter fik fordelen uden at betale en salgsprovision.
3. depositarer tilbyde mange gange også “Rådgiver” midler. Disse er som regel høj, udføre gensidige fonde, hvor familien fonden ønsker, uanset af hvilken grund, til at beskæftige sig kun med investeringer fagfolk, så de satte høj minimum dollar krav.
Sådan var tilfældet i min praksis under vores seneste køb signal (4/29/03). Jeg har købt den NAMCX fond, som kun var tilgængelig for rådgivere gennem min vogter. Denne fond belønnet os med en cool 47% i de følgende fem måneder. Mest uafhængige investorer ville ikke have haft adgang til sådan en fond på egen hånd.
Holde i betragtning, at markeder svinger og starter med en rådgiver i en afmatning vil ikke sandsynlig udbyttet høj indtjening i første omgang. Over tid, vil en rådgiver højst sandsynligt producere resultater bedre end hvad du med rimelighed forventer selv at gøre, selv med den rådgiver beskedent honorar.
At vælge den rigtige rådgiver og se hvordan din portefølje udfører med deres rådgivning vil næsten altid bevise, at det ikke koster dig at have en investeringsrådgiver, det betaler.